Hyperbarický kyslík si poradí s lymskou boreliózou

Hyperbarický kyslík si poradí s lymskou boreliózou

Lymská borelióza patří mezi nebezpečné onemocnění, postihující klouby, vazivové tkáně, orgány, mozek i srdce. Může skončit s trvalými následky, značným snížením kvality života, invaliditou i smrtí. e vždy se nákaza po přisátí klíštětem, které nemoc nejčastěji přenáší, projeví typickými příznaky.

Často si nakažený ani neuvědomí, že se s nějakým klíštětem setkal. Navíc jsou projevy této nemoci tak různorodé, že bývá obtížné je jednoznačně zařadit. V posledních letech dosáhla lymská borelióza téměř epidemických rozměrů. Pozdě zahájená nebo špatná terapie většinou vede k trvalému poškození zdraví.

Naštěstí mnoho pacientů s lymskou boreliózou dobře reaguje na terapii hyperbarickým kyslíkem, i když jiná terapie selhala.

Bohužel, na lymskou boreliózu zatím dosud neexistuje žádné očkování. Také řešení antibiotiky často selhává, protože borelie se stávají na antibiotika rezistentní. Dokonce ani bylinná terapie nebývá účinná a postižení tak ztrácejí naději na vyřešením.

Hyperbarická kyslíková terapie může pomoci plně obnovit zdraví.

V průběhu hyperbarické kyslíkové terapie se v prostředí zvýšeného okolního tlaku tělo zaplaví čistým kyslíkem. Bakterie borelie jsou na kyslík citlivé a kyslíková terapie dokáže jejich počet snížit natolik, aby si s nimi posílený imunitní systém dokázal poradit. Hyperbarický kyslík má energizující vliv na všechny buňky v těle. Bolestivé stavy začínají ustupovat a nemocí ohrožené orgány mají šanci se plně obnovit.

Hyperbarická kyslíková terapie může významně zlepšit nejen příznaky chronické lymské choroby, ale je i účinnou cestou k úplnému obnovení.

Hyperbarický kyslík si poradí s lymskou boreliózou
Blog: Kyslíková terapie | Ilustrační obrázek k článku: Hyperbarický kyslík si poradí s lymskou boreliózou